Начало » Тенис верига - Бургас » Наредба

ТЕНИС ВЕРИГА БУРГАС 2011
НАРЕДБА

БРОЙ ТУРНИРИ

НАЧИСЛЯВАНЕ НА ТОЧКИ
ДВОЙКИ

НАЧИСЛЯВАНЕ НА ТОЧКИ
СИНГЪЛ

СИНГЪЛ - 3

1 МЯСТО -     300 точки

1 МЯСТО -     500 точки

ДВОЙКИ - 9

2 МЯСТО -     250 точки

2 МЯСТО -     400 точки

 

1/2 - ФИНАЛ - 200 точки

1/2 - ФИНАЛ - 300 точки

 

1/4 - ФИНАЛ - 150 точки

1/4 - ФИНАЛ - 200 точки

 

1/8 - ФИНАЛ - 100 точки

1/8 - ФИНАЛ - 100 точки

 

1/16 - ФИНАЛ - 50 точки

1/16 - ФИНАЛ - 50 точки

 

1/32 - ФИНАЛ - 25 точки

1/32 - ФИНАЛ - 25 точки

 УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
Осигуряване на топки, награден фонд, барбекю или гала-вечеря за участниците - от спонсора на турнира. Разходите по наем на тенис-базата, съдийски, медийно отразяване се поемат от „тенис-веригата” /изплащат се от събраните такси за участие/. „Тенис-веригата” поема и разходите за тържественото закриване на тенис сезона, индивидуални награди, гала-вечер и т.н. /от таксите за участие/.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ: 20 лв. на участник в турнир. Участие в двоен турнир /индивидуално - 20 лв., двойки - 20 лв. на участник./ Отчитането на събираемостта на таксите и разходите по всяка проява се извършва по ведомост с прикрепена схема на турнира, заверена от директора на тенис-веригата и главния съдия.

РАНГЛИСТА - обновява се след всеки турнир.

ПРАВИЛА - на купа "Дейвис" в груповата фаза и на АТР в елиминационната фаза (от 1/4 финал при двойките).

ЖРЕБИЙ - според временната ранглиста.

ПРАВО НА УЧАСТИЕ - само за любители. Бивши професионалисти се допускат след съгласуване между спонсора на турнира и организаторите на веригата.

РЕГЛАМЕНТ НА ПРОВЕЖДАНЕ

1 ФАЗА - разделяне на участниците в групи-всеки срещу всеки - 1 тай-брейк сет, при 6:6, тай-брейк до 10 точки.

"Round Robin" – Кръгова система:
При използване на тази система отборите/състезателите се разделят в групи, във всяка от които участниците играят помежду си “всеки срещу всеки”. За победа (за отборна победа в случай на отборно първенство) се начислява 1 точка за класирането. Крайното класиране се определя по следните критерии:
   а) брой спечелени точки;
   б) ако два отбора/състезателя имат еднакъв брой точки, победителят в срещата между тях заема по-високото място в класирането;
   в)ако три или повече отбори/състезатели имат еднакъв брой точки, решаващи за подреждането им са следните показатели, подредени приоритетно: брой спечелени мачове (при отборно първенство), процент спечелени сетове, процент спечелени геймове;
ЗАБЕЛЕЖКА: процентът спечелени сетове/геймове се изчислява, като броят на спечелените сетове/геймове се дели на общия брой изиграни сетове/геймове в групата.
   г) ако при определяне на подреждането по горните показатели един отбор/състезател бъде подреден на първо или последно място, а други два продължават да имат еднакви показатели, победителят в срещата между тях заема по-високото място в класирането.

2 ФАЗА - елиминации от 1/4 - финал
В елиминациите - до 9 гейма, тай-брейк до 10 т.при 8:8.

ПОЛУФИНАЛ и ФИНАЛ - до 9 гейма.

П.С. Всеки турнир може да има регламент, различаващ се от този на тенис-веригата, предложен от спонсора и вместващ се във времето и капацитета на тенисбазата.

Уточнение: В турнирите по двойки, участниците ще бъдат разделени на два потока по възраст - до и над 50 години. За участие в горната възрастова група, задължително е поне единият партньор от двойката да е над 50 години!

СИНГЪЛ - На елиминационна схема до финал-9 гейма, при 8:8 нормален тай-брейк /7/.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Тенис-базата от 10 корта
П.С. Турнир от веригата може да се проведе и на друго място, ако спонсора разполага със собствена тенисбаза /МЕЛАИНВЕСТ КЪП/.

Директор на веригата: Румен Кайряков - тел.0889904467
Гл. съдия на веригата: Петър Михалев - тел.0888206514


Услуги предлагани от тенис клуб Приморец